Ariston villanybojlerek bemutatása

1141 Budapest, Szugló utca 82.

Ariston villanybojlerek bemutatásaAz Ariston Lydos egy elektromos tárolós vízmelegítő, amelyek különböző kapacitásokban kaphatóak, 30 és 120 liter között. A melegvíz-készítési idő általában 1-2 óra, attól függően, hogy milyen a környezeti hőmérséklet és a víz hőmérséklete.

Az Ariston Lydos rendelkezhet számos funkcióval és opcióval is, mint például:

 • + Digitális kijelző
 • + Termostat
 • + Beépített időzítő
 • + Kétcsöves vagy egycsöves csatlakozás
 • + Dry-tech technológia, amely megakadályozza a korróziót és meghosszabbítja az eszköz élettartamát

Az Ariston Lydos elektromos tárolós vízmelegítők energiatakarékosak is lehetnek. A "green" változatok rendelkezhetnek intelligens vezérléssel és melegvíz-mennyiség-szenzorral, amelyek lehetővé teszik az energiafogyasztás optimalizálását.

Az Ariston Lydos típusú vízmelegítők könnyen telepíthetőek és karbantarthatóak is. Az eszközök széles körben elérhetőek a piacon, és a kiválasztásnál figyelembe kell venni az egyéni igényeket, a használati mintázatot, a családi méretet, a vízminőséget és a telepítési lehetőségeket.

Ariston Pro 1 típusú vízmelegítőről

Az Ariston Pro 1 egy kisméretű, elektromos tárolós vízmelegítő, amely egy 1 kW-os fűtőelemet tartalmaz, és 30-50 literes változatban érhető el. Az eszközök kialakítása kifejezetten a kis helyekre lett tervezve, például garzonokban vagy kis lakásokban, ahol a hely korlátozott. Az Ariston Pro 1 rendelkezik beépített termostattal is, amely biztosítja a kívánt hőmérsékletet a használati melegvíz számára.

Az Ariston Pro 1 elektromos fogyasztása általában 0,9-1,1 kWh/24 óra között van, attól függően, hogy milyen hőmérsékletre állítjuk a melegvíz-tárolót, és hogy mennyi melegvizet használunk. Ez az áramfogyasztás alacsonyabb lehet, ha az eszközt az energiatakarékos működésre állítjuk, és ha a víz hőmérséklete magasabb, mint a környezeti hőmérséklet.

Az Ariston Pro 1 vízmelegítők rendkívül könnyen telepíthetők és karbantarthatók. Az eszközök széles körben elérhetőek a piacon, és általában kedvező áron vásárolhatóak meg.

Ariston Velis Evo

Az Ariston Velis Evo vízmelegítők olyan készülékek, amelyek kifejezetten a kis helyekre, például fürdőszobákba lettek tervezve. Ezek a vízmelegítők lapos és vékony kialakításuknak köszönhetően könnyen elférnek a fürdőszobában, és nem foglalnak sok helyet.

Az Ariston Velis Evo vízmelegítők rendkívül hatékonyak és energiatakarékosak. A velük ellátott inverteres hőszivattyú technológia lehetővé teszi, hogy az eszközök alacsony fogyasztással működjenek. Ezen kívül a Velis Evo vízmelegítők rendelkeznek egy speciális ECO funkcióval, amely lehetővé teszi az energiafelhasználás további csökkentését.

Az Ariston Velis Evo vízmelegítők gyorsan melegítik fel a vizet, és könnyen kezelhetők. Az eszközök kijelzője által lehetőségünk van a hőmérséklet beállítására és ellenőrzésére, valamint a különböző funkciók beállítására. Az eszközök beépített tartályának köszönhetően a melegvíz mindig rendelkezésre áll.

Az Ariston Velis Evo vízmelegítők kaphatók több méretben, a legkisebb 45 literes változattól a legnagyobb 100 literes változatig. A Velis Evo vízmelegítők felszerelhetőek falra, vagy padlóra állítva is.

Az Ariston Velis Evo vízmelegítők áramfogyasztása attól függően változik, hogy melyik méretet választjuk, és hogy milyen hőmérsékletre állítjuk a melegvíz-tárolót. Általában a Velis Evo vízmelegítők áramfogyasztása alacsonyabb, mint a hagyományos elektromos bojlereké.

Ariston Velis Evo Wifi

Az Ariston Velis Evo Wifi funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról vezéreljék a vízmelegítőt okostelefonról vagy táblagépről. Az okoskészüléken telepíthető egy dedikált alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a melegvíz hőmérsékletét, ellenőrizzék a vízmelegítő állapotát és működését, valamint beállítsák a bekapcsolási időpontot.

Ez a funkció nagyon hasznos lehet például akkor, ha utazás közben vagyunk, és szeretnénk biztosítani, hogy amikor hazaérünk, a melegvíz azonnal rendelkezésre álljon. Emellett a Velis Evo Wifi funkciója lehetővé teszi az energiafelhasználás optimalizálását, így további energiamegtakarítást érhetünk el.

Az Ariston Lydos villanybojlerben és a vízkő

Az Ariston Lydos villanybojlerben a vízkő felhalmozódása idővel csökkentheti a bojler hatékonyságát és élettartamát. A vízkő eltávolítása érdekében az alábbi lépéseket javasoljuk:

 1. + Kapcsolja ki az áramellátást és zárja el a vízbevezetést a villanybojler előtt.
 2. + Engedje ki a bojlerből az összes melegvizet, majd hagyja lehűlni a bojlert.
 3. + Távolítsa el a bojler burkolatát és keressen egy leeresztő csavart az alsó részen, majd nyissa ki a csapot, hogy a víz ki tudjon folyni.
 4. + Töltse fel a bojlert egy vízkőoldóval és hagyja hatni az előírt időtartamot a termék csomagolásán feltüntetett utasítások szerint.
 5. + A hatásidő letelte után zárja le a leeresztő csapot és töltsön újra vizet a bojlerbe. Engedje ki a vizet, majd töltse fel újra és ismételje meg ezt a folyamatot, amíg a víz tiszta nem lesz.
 6. + Kapcsolja vissza az áramellátást és ellenőrizze, hogy a bojler megfelelően működik-e.

Fontos megjegyezni, hogy a vízkőoldó anyagok erősek lehetnek, ezért javasoljuk, hogy először olvassa el a csomagoláson feltüntetett utasításokat, és tartsa be azokat az eljárásokat, amelyeket a gyártó javasol. Emellett, ha bizonytalan a vízkőtelenítés folyamatával kapcsolatban, mindig forduljon szakemberhez.

Ariston Lydos villanybojler részei

 • + Belső tartály: Az Ariston Lydos villanybojler belső tartálya rozsdamentes acélból vagy üveggyantából készül, és tartja a meleg vizet.
 • + Fűtőszál: Az Ariston Lydos villanybojlerben a fűtőszál felmelegíti a vizet a tartályban.
 • + Termosztát: Az Ariston Lydos villanybojler termosátja beállítja a meleg víz hőmérsékletét.
 • + Tágulási tartály: Az Ariston Lydos villanybojlerben található tágulási tartály kiegyenlíti a víznyomást a rendszerben.
 • + Vezérlőpanel: Az Ariston Lydos villanybojler vezérlőpanelje lehetővé teszi a felhasználó számára a hőmérséklet és a működési mód beállítását.
 • + Biztonsági szelep: Az Ariston Lydos villanybojler biztonsági szelepe megakadályozza a túlnyomást a bojlerben.
 • + Leeresztő szelep: Az Ariston Lydos villanybojler leeresztő szelepe lehetővé teszi a víz eltávolítását a tartályból karbantartás vagy javítás céljából.
 • + Burkolat: Az Ariston Lydos villanybojler burkolata védi a bojlert a külső környezeti hatásoktól.

Ezek az alapvető részei az Ariston Lydos villanybojlernek, de az adott modell specifikációitól és méretétől függően további részeket is tartalmazhat.

Ha az Ariston Lydos villanybojlered lekapcsolta a biztosítékot, az jelzi, hogy valami probléma van a bojlerrel. Az okok lehetnek az alábbiak:

 1. + Túlterhelés: Ha a bojler túl sok áramot fogyaszt, akkor lekapcsolja a biztosítékot, hogy megakadályozza az áramütést vagy a tüzet.
 2. + Hibás fűtőszál: Ha a fűtőszál meghibásodik, akkor az áramot nem tudja folytatni a rendszerben, és lekapcsolja a biztosítékot.
 3. + Rossz elektromos kapcsolat: Rossz vagy korrodált elektromos kapcsolatok is okozhatják a biztosíték kikapcsolását.

Ha az Ariston Lydos villanybojlered lekapcsolta a biztosítékot, akkor a következő lépéseket teheted:

 1. Ellenőrizd a biztosítékot: Ellenőrizd, hogy a biztosíték ki van-e kapcsolva, és ha igen, akkor állítsd vissza a helyére.
 2. + Várj: Ha a biztosíték újra bekapcsolása után a bojler továbbra sem működik, akkor várj legalább 30 percet, hogy a bojler hűlni tudjon.
 3. + Ellenőrizd a fűtőszálat: Ha a bojler továbbra sem működik, akkor ellenőrizd a fűtőszálat, és ha szükséges, cseréld ki.
 4. + Hívj szakembert: Ha a fentiek után sem működik a bojler, akkor hívj szakembert, aki megvizsgálja a problémát, és elvégezheti a javítást vagy cserét.

Fontos, hogy ne próbálkozz otthoni javításokkal, ha nincs tapasztalatod a villamos rendszerekkel kapcsolatban, mivel ez veszélyes lehet. Inkább hívd a szakembert, aki biztonságosan megoldja a problémát.

Az Ariston Lydos villanybojler rendszeres karbantartása és tisztítása segít megelőzni a meghibásodásokat és meghosszabbítja a készülék élettartamát. A következőkben néhány karbantartási és tisztítási tippet adunk:

 1. + Ürítsd ki a bojlert legalább évente egyszer, hogy eltávolítsd az esetleges üledéket és vízkőlerakódást.
 2. + Tisztítsd meg a fűtőszálat rendszeresen, hogy eltávolítsd a vízkőlerakódást és a korroziót.
 3. + Ellenőrizd a víznyomást és a biztonsági szelepet rendszeresen, hogy biztosítsd a megfelelő működést.
 4. + Ellenőrizd a villamos kapcsolatokat és az elektromos alkatrészeket, hogy biztosítsd a megfelelő működést és az energiahatékonyságot.
 5. + Végezd el a szükséges javításokat és cseréket időben, hogy elkerüld a nagyobb meghibásodásokat és a hosszabb kiesést.

Egy jól karbantartott Ariston Lydos villanybojler megbízható és energiahatékony működést biztosít. Ha bármilyen problémát észlelsz, kérj szakértői segítséget, hogy a lehető leghamarabb megoldódjon a probléma. Ezenkívül ne felejtsd el, hogy a bojler telepítése és karbantartása során mindig kövesd a gyártó által előírt utasításokat és ajánlásokat.

Az Ariston Lydos villanybojler energiatakarékos működése miatt jó választás lehet a háztartások számára. A készülék új generációs ECO EVO technológiát alkalmaz, amely tovább fokozza az energiahatékonyságot. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy még inkább kihasználd a bojler adta előnyöket:

 1. + Állítsd be a hőmérsékletet a lehető legalacsonyabbra, amely még kényelmes számodra, hogy energiát takaríts meg és csökkentsd a vízkőképződést.
 2. + Használj energiatakarékos zuhanyfejet és csaptelepet, hogy tovább növeld az energiahatékonyságot és csökkentsd a vízfogyasztást.
 3. + Ütemezd a melegvíz-használatot, például reggel és este, hogy a bojler a legoptimálisabb hőmérsékleten működjön.
 4. + Rendszeresen ellenőrizd a szigetelést és a csöveket, hogy minimalizáld a hőveszteséget.
 5. + Ha lehetőséged van rá, telepíts napkollektorokat vagy más megújuló energiaforrást, hogy tovább csökkentsd a villanybojler energiafogyasztását és környezeti hatását.

A fent említett tippek és ajánlások betartásával hozzájárulhatsz a villanybojler hosszú élettartamához, a kényelmes és energiatakarékos működéséhez. A folyamatos karbantartás és a megfelelő energiafelhasználási szokások segítenek abban, hogy a lehető legtovább élvezhesd az Ariston Lydos villanybojler előnyeit.


Az Ariston Velis Evo villanybojlernek a következő részei vannak:

 1. +Belső tartály: A tartály az a része a bojlernek, amelyben a víz tárolódig és melegszik.
 2. +Fűtőszál: A fűtőszál felelős a víz melegítéséért. Az Ariston Velis Evo villanybojlernek két fűtőszála van, amelyek a tartály felső és alsó részébe vannak beépítve.
 3. +Vezérlőpanel: Az Ariston Velis Evo villanybojler vezérlőpanelje lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a víz hőmérsékletét és vezéreljék a bojler működését.
 4. +Elektromos csatlakozások: Az elektromos csatlakozások lehetővé teszik, hogy az Ariston Velis Evo villanybojler csatlakoztatható legyen az elektromos hálózathoz.
 5. +Biztonsági szelep: A biztonsági szelep megakadályozza a bojler túlzott nyomását és a víz kiáramlását a tartályból.
 6. +Szigetelés: A szigetelés lehetővé teszi, hogy a bojler megtartsa a meleget, és csökkenti a hőveszteséget.

Ezek a főbb részek az Ariston Velis Evo villanybojlerben, amelyek a megbízható és hatékony működéséhez szükségesek.

Mennyibe kerül az Ariston Velis Evo villanybojler?

Az Ariston Velis Evo villanybojlerek ára függ a modelltől, a mérettől és az adott régiótól/forgalmazótól. Általában az árak az 50 000 és 150 000 forint között mozognak Magyarországon. Az árak változhatnak, így érdemes összehasonlítani a különböző forgalmazók és kiskereskedők árait, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Az Ariston Velis Evo villanybojler fűtőszáljainak árai változóak lehetnek a modelltől, a mérettől és az adott régiótól/forgalmazótól függően. Általában az árak az 15000 és 25 000 forint között mozognak Magyarországon. Az árak változhatnak, így érdemes összehasonlítani a különböző forgalmazók és kiskereskedők árait, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot. Azonban, ha garanciális vagy szervizelési problémád van, javasolt az eredeti Ariston fűtőszálak használata, hogy biztosítsd a bojler biztonságos és megbízható működését.