Hajdú villanybojler vízkőtelenítése

1141 Budapest, Szugló utca 82.

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése
A villanybojler vízkőtelenítése időszakosan elengedhetetlen feladat, ha azt szeretnénk, hogy villanybojlerünk sokáig üzemeljen. A villanybojler vízkőtelenítése azért sürgető feladat, mert a vízkővel telített villanybojler sokkal nehezebben melegíti fel a vizet és így a villanyszámla is megemelkedhet. A villanybojler vízkőtelenítése nélkül a villanybojler akár teljesen tönkre is mehet évek alatt. A fűtőszálon megtelepedő vízkő igazi ellensége a villanybojlernek és a villanyszámlának. A vízkő vastagsága elérheti akár a több centimétert is, nem ritka a 3 cm vastagságú vízkő lerakódás, ha hosszú évekig nincs vízkőtelenítve a rendszer.

Természeten a vízkövesedés függ a vízminőségtől is ami magyarországon eléggé aggasztó, mert nagyon vízköves a vizünk. Az energiafelhasználás 1 cm lerakódás esetén akár 10%-os emelkedést is mutathat, így érdemes a villanybojler vízkőtelenítéséről időben gondoskodni. Ha ezt havi szinten is kiszámoljuk, esetleg éves szinten, akkor megdöbbentő összegeket fogunk kapni, ami csupán a figyelmetlenségen múlt. Amennyiben azt észleljük, hogy a villanyszámlánk megemelkedett, akkor már gyanakodhatunk a vízkő megjelenésére és ilyenkor habozás nélkül ki kell hívni a szerelőt, hogy haladéktalanul lásson hozzá a villanybojler javításához.

Abban az esetben ha már kihívtuk a villanybojler szerelőt, kérjünk teljes karbantartás amivel meghosszabíthatjuk a villanybojlerünk életartamát. Nem mind1, hogy új villanybojlert veszünk 5-10 évente 100ezer forintért. Avagy 5-10 év alatt 1-2 karbantartással (ami 20ezer forint kőrül mozog) 20 évre is kitolhatjuk az életét a villanybojlerünknek. Csöpögés, eresztés, magas villanyszámla nélkül.

A vízkő sajnos kívülről nem észrevehető, ezért észrevétlen gyilkosa a villanybojlereknek. A villanybojler vízkőtelenítése időszakosan elvégzendő feladat. Az ellenőrzést érdemes szakemberre bízni mert ha valamit elrontunk, akkor nem lesz senkinek melegvíz a háztartásban. Ezt az ellenőrzést 1-3 évente meg kell tenni és így jelentős pénzmegtakarítást érhetünk el. Minden esetben figyeljük a jelzőlámpát a villanybojleren és azt, hogy a hőfokszabályozó megfelelően működik-e. Ideálisan 60 fokon állnak a villanybojlerek, ám ha ennél magasabb ez a hőmérséklet, akkor a vízkövesedés esélye is megnő. A villanybojlerekből csak mechanikai úton lehet eltávolítani a lerakódott vízkövet, így otthon talán nem is érdemes a villanybojler vízkőtelenítésével próbálkozni.

Rendszeresen használatban van a villanybojler? Mit okozhat?

Amennyiben rendszeresen használja Hajdú villanybojlerét, előbb-utóbb valószínűleg problémát okoz a vízkő lerakódása. A vízkő befolyásolhatja a bojler hatékonyságát és élettartamát is. A vízkőtelenítés kulcsfontosságú a Hajdú villanybojler karbantartásában és hosszabb élettartamának biztosításában.

A villanybojler vízkőtelenítése segít a lerakódás eltávolításában a készülék belső felületéről. Ezzel javítja a hatékonyságot, csökkenti az energiafogyasztást és megelőzi a vízkő okozta sérüléseket és meghibásodásokat. A vízkőtelenítés során speciális anyagokat alkalmaznak, amelyek eltávolítják a vízkövet és visszaállítják a bojler eredeti állapotát.

Ha Hajdú villanybojlerének gondjai vannak a vízkővel, javasoljuk, hogy szakembert hívjon a készülék vízkőtelenítésére. A szakértők tapasztaltak és hozzáértők a Hajdú villanybojler karbantartásában, és hatékonyan távolítják el a vízkövet a készülékből.

A Hajdú villanybojler vízkőtelenítése egyszerű eljárás, de a folyamat során bizonyos biztonsági előírásokat kell betartani. Ezért ajánlott, hogy ne próbálja meg elvégezni a vízkőtelenítést otthon, hanem szakembert hívjon a munkához.

Ha Hajdú villanybojlerének problémái vannak a vízkővel, ne késlekedjen, hanem hívja a szakembert a készülék vízkőtelenítésére. A megfelelő karbantartás és időben történő vízkőtelenítés hozzájárul a Hajdú villanybojler hosszabb élettartamához és a hatékony működéshez.

A szakember által végzett lépések:

 1. Előkészületek: A szakember előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat, valamint letakarja a bojler környékét a piszkosodás elkerülése érdekében.
 2. Leeresztés: A villanybojlerből ki kell engedni a vizet a vízkőtelenítés megkezdése előtt. Ehhez általában le kell csavarozni az alján található leeresztő csapot, majd ki kell engedni a vizet egy tálba vagy vödörbe.
 3. Vízkőtelenítés: A szakember általában a bojler belső felületére speciális anyagot visz fel, amely eltávolítja a vízkövet. A vízkövetől megszabadítására általában savas anyagokat használnak, amelyek hatékonyan oldják fel a lerakódást, anélkül, hogy károsítanák a bojler belső felületét.
 4. Öblítés: Miután a vízkőtelenítő anyagot a szakember alkalmazta a bojler belső felületére, az összes anyagot el kell távolítani a bojlerből. A szakember általában a villanybojlert átöblíti tiszta vízzel, hogy eltávolítsa az összes vízkövetlenítő anyagot.
 5. Újratöltés: Miután a villanybojlerből eltávolították a vízkövet, a szakember újra megtölti a bojlert vízzel, és ellenőrzi, hogy minden csatlakozás és szelep szorosan zár-e.
 6. Ellenőrzés: A szakember végül ellenőrzi a villanybojler működését, és biztosítja, hogy a bojler megfelelően működik, és nincsenek vízkőlerakódások.

Összefoglalva, a villanybojler vízkőtelenítése fontos része a karbantartásnak, amelynek célja a bojler hatékonyságának javítása és a hosszabb élettartam biztosítása. A vízkőtelenítést általában szakember végzi, aki a megfelelő eszközökkel és anyagokkal rendelkezik. Ha villanybojlerének problémái vannak a vízkővel, javasoljuk, hogy hívjon szakembert a vízkőtelenítéshez, és ne próbálja meg elvégezni a karbantartást otthon, mivel rosszul alkalmazott savas anyagok vagy helytelen eljárások károsíthatják a bojler belső felületét.

Néhány gyakori kérdés és válasz a Hajdú villanybojler vízkőtelenítésével kapcsolatban:

 1. Milyen gyakran kell vízkőteleníteni a Hajdú villanybojlert?

  Az ideális karbantartási intervallum a vízkőtelenítéshez függ a víz keménységétől és a bojler használatának gyakoriságától. Általánosságban elmondható, hogy évente egyszer, de legalább 2-3 évente javasolt a vízkőtelenítés elvégzése. Ha a víz nagyon kemény, akkor gyakrabban lehet szükség a vízkőtelenítésre.

 2. Milyen anyagokat használnak a Hajdú villanybojler vízkőtelenítésére?

  A vízkőtelenítés során savas anyagokat, például citromsavat vagy foszforsavat használnak a vízkő lerakódások eltávolítására. Ezek az anyagok hatékonyan oldják fel a vízkövet, anélkül, hogy károsítanák a bojler belső felületét.

 3. Mennyi ideig tart a Hajdú villanybojler vízkőtelenítése?

  A vízkőtelenítés folyamata általában 1-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy mennyire súlyos a vízkőlerakódás, és milyen típusú villanybojlerről van szó. A szakember általában előre tájékoztat a szükséges időről.

 4. Lehet-e a Hajdú villanybojler vízkőtelenítését házilag elvégezni?

  Bár vannak házi módszerek a vízkőtelenítésre, például az ecet vagy a citromsav alkalmazása, ajánlott szakemberrel elvégeztetni a vízkőtelenítést, mivel ők rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és tapasztalattal a hatékony és biztonságos vízkőtelenítéshez. A helytelenül alkalmazott savas anyagok vagy eljárások károsíthatják a bojler belső felületét és csökkenthetik annak élettartamát.

 5. Mennyibe kerül a Hajdú villanybojler vízkőtelenítése?

  A vízkőtelenítés költsége függ a szakember díjazásától, a villanybojler méretétől és típusától, valamint a felhasznált anyagok mennyiségétől. Cégünk vízkőtelenítést vállal, ami nálunk 15.000 ft-tól kezdődik. Érdemes több ajánlatot is kérni a különböző szakemberektől, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb árat és szolgáltatást.

 6. Mi történik, ha nem tisztítják meg a Hajdú villanybojlert a vízkőtől?

  Amennyiben a Hajdú villanybojlert nem tisztítják meg a vízkőtől, úgy a lerakódások következtében a készülék hatékonysága csökken, és több energiát igényel a működéshez. Továbbá, a vízkő károsítja a bojler belső felületét, ami hibákhoz és a készülék élettartamának rövidüléséhez vezethet.

 7. Mi a teendő, ha a Hajdú villanybojleremnek még mindig van vízkőproblémája a tisztítás után?

  Amennyiben a bojler továbbra is vízkőproblémával küzd a tisztítás után, érdemes szakemberrel konzultálni. Lehetséges, hogy sérülés vagy más probléma okozza a vízkövet. A szakértő segíthet azonosítani a problémát és javaslatokat adhat a megoldásra.

  A vízkőtelenítés során általában nem szükséges alkatrészeket cserélni, az eljárás célja a bojler belső felületéről a vízkövet eltávolítani. Azonban, ha a szakember sérülést, rozsdát vagy más problémát észlel a bojlerben, akkor javasolhatja az érintett alkatrészek cseréjét vagy javítását.

  Fontos megjegyezni, hogy a villanybojler rendszeres vízkőtelenítése lehetővé teszi a készülék hatékony működését, és megakadályozza a vízkőlerakódások okozta sérüléseket és problémákat. Ha bojlerének van vízkőproblémája, javasoljuk, hogy hívjon szakembert a vízkőtelenítéshez, és ne próbálja meg elvégezni a karbantartást otthon, mivel rosszul alkalmazott savas anyagok vagy helytelen eljárások károsíthatják a bojler belső felületét.

 8. Érdemes ki cserélni az anodját és a fűtőszálát és a tömítést?

  Az anód és a fűtőszál cseréje általában nem szükséges a vízkőtelenítés során, ha azok még megfelelő állapotban vannak. Az anód a bojler belső részében található, és az ellenőrzi a készülék korrózióját. A szakember ellenőrzi, hogy az anód még megfelelő állapotban van-e, és szükség van-e cseréjére.

  A Hajdú villanybojler fűtőszála rendszerint az elvégzett vízkőtelenítés során megtisztul, így nem szükséges cserélni. Azonban, ha a fűtőszál sérült, akkor javasolják a cserét.

  A tömítések állapotának ellenőrzése is fontos része a villanybojler karbantartásának. A vízkőtelenítés során általában nem szükséges cserélni a tömítéseket, de ha bármilyen sérülést vagy problémát észlelnek, javasolhatják a cserét.


További hasznos információk

 • Megelőzés: A vízkőképződés megelőzésére érdemes vízlágyító berendezést telepíteni, amely csökkenti a víz keménységét és a vízkő lerakódását. Ez hosszú távon meghosszabbíthatja a bojler élettartamát és csökkentheti a karbantartási költségeket.
 • Garancia: A villanybojler gyártója általában korlátozott garanciát nyújt a termékre. A garancia érvényességének fenntartása érdekében érdemes a vízkőtelenítést és a bojler karbantartását szakemberrel elvégeztetni.
 • Biztonság: A villanybojler vízkőtelenítése során ügyelni kell a biztonságra. A munka előtt mindig húzd ki a villanybojler csatlakozóját a konnektorból, és zárd el a vízellátást. A savas anyagokat óvatosan kezeld, és védőkesztyűt, szemüveget és esetleg maszkot viselj a munka során.

Összességében, ha Hajdú villanybojlerét rendszeresen karbantartják, és időben elvégzik a vízkőtelenítést, akkor általában nem szükséges az anód, a fűtőszál és a tömítések cseréje. Azonban, ha a szakember problémákat észlel, akkor javasolhatja az érintett alkatrészek cseréjét vagy javítását, hogy biztosítsák a bojler hatékony és biztonságos működését.

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése képek:

Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 1.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 2.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 3.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 4.
Hajdú villanybojler vízkőtelenítése 5.
(A képek csupán illusztrációk.)