villanybojler biztonsági szelep csere - Budapest 0-24

1141 Budapest, Szugló utca 82.

villanybojler biztonsági szelep csere
A bojler lelke, egyik legfontosabb alkatrésze a szelep. A feladata kulcsfontosságú. A megnövekedett nyomás elvezetése és leürítése ezen az apró, ám annál jelentőség telibb részleten múlik. Többek között ezért annyira hangsúlyos a biztonsági szelep hozzáértő, profi és precíz beszerelése.

Íme a szelep, egy kicsit közelebbről!

A piacon akadnak olyan típusok, amik nem rendelkeznek leeresztő szeleppel, ám ez még nem jelenti azt, hogy ez egy optimális megoldás, sőt. Szakmai szemmel kizárólag az ilyen tartozékkal ellátott fajták tekinthetőek maradéktalanul megbízhatónak. Hogy ez miért annyira lényeges? Azért, mert a szerelés során óriási segítséget jelent a megléte, lévén a szelepen keresztül ereszthető le a víz a bojlerből. A víz fizikai tulajdonsága, hogy a térfogata megnő, ha felmelegszik, ami nyilván hozzátartozik a bojler működéséhez, viszont ezért annyira fontos, hogy az elvezetés akadálytalanul megtörténjen.

A fentiek ismeretében talán mondanunk sem kell, hogy a szelep beszerelése kizárólag szakember közreműködésével vihető véghez teljes biztonsággal és persze sikerrel. Az optimális, professzionális szerelésnek hála a funkcionalitás hosszú távon, hibáktól, fennakadásoktól mentesen garantálható. Még mire jó a biztonsági szelep beszerelése? A nyomás szabályozására. Ha ugyanis ezen a területen nincsen minden rendben, akkor a fokozott nyomás, illetve a nyomáskülönbség komoly problémát okozhat a bojlerben, annak működésében.

Mennyire gyakori a szelep meghibásodása?

Sajnos nem jelenthető ki, hogy ez ritka jelenség. Ez azért sajnálatos, mert a legtöbbször a háttérben szerelési hiányosság, figyelmetlenség, probléma áll. Természetesen ezen túl még az is indikátorrá válhat, ha a bojler ellenőriztetése nem rendszeres.

A bojler egyik legnagyobb kihívását a vízkő jelenti. Minden meleg vízzel üzemelő rendszer számára ez tekinthető csendes gyilkosnak. Különösen kis hazánkban, ahol a víz keménysége hírhedtnek mondható. A vízkő gyakorlatilag szigetel, elzáródást okozhat. A víz nem áramolhat akadálytalanul, így a nyomás leengedése nem történik meg, amely végül jelentős működésbeli fennakadásokhoz vezethet. Ez csupán idő kérdése.

A másik, gyakori gond a tömítéssel függ össze. A tömítés idővel megsérülhet, elfáradhat, ami nyilván a folyamatos használatból ered. Ekkor tapasztalható beszédes tünetként a csöpögés. Csepp, csepp, csepp. Aligha akad ennél idegesítőbb, zavaróbb jelenség, miközben az energiaveszteség is borítékolható. De egyébként ez csak a felszín, lévén ha a szelep csak részben képes ellátni a feladatát, az hosszú távon aggasztó problémákat generálhat.

A szakértelem mindenkor prioritást élvez?

Igen! A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a biztonsági szelep beszerelése, helyes működése főszerepet játszik abban, hogy a bojler hibátlanul végezze a feladatát. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon elengedhetetlen két lépés.

Az egyik, hogy a beszereltetés mindig, minden körülmények között szakember segítségével történjen. Ha ezen a ponton hiba csúszik a folyamatba, annak súlyos következményei lehetnek. És a gyakorlat alapján lesz is. A másik fontos kritérium a rendszeres ellenőriztetés. A félévenkénti kontroll alapvetően jónak mondható, hiszen így kivédhetőek azok a gyermekbetegségek, amik a későbbiekben komoly fennakadásokhoz vezethetnek.

Amennyiben a biztonsági szelep beszerelése stimmel, és a felülvizsgálat is ismétlődő, akkor a bojler akadálytalan üzemelése borítékolható. Jelen esetben a táv hossza nem pusztán néhány évben mérhető. Így térülhet meg sokszorosan az odafigyelés, a felelősségteljes használat és a szakember által irányított prevenció.

villanybojler biztonsági szelep csere képek:

villanybojler biztonsági szelep csere 1.
villanybojler biztonsági szelep csere 2.
villanybojler biztonsági szelep csere 3.
villanybojler biztonsági szelep csere 4.
villanybojler biztonsági szelep csere 5.
(A képek csupán illusztrációk.)