villanybojler karbantartás - Budapest 0-24

1141 Budapest, Szugló utca 82.

villanybojler karbantartás
A téli időszakban és a növekvő energiaárakkal számolva nem mindegy, mennyire figyelünk oda a villanybojlerünk állapotára, amely jelentősen befolyásolja annak várható élettartamát és működési költségeit. A kiadások csökkentése miatt nem ajánlott házilag kísérletezni a javítással, hacsak nem vagyunk szakértői a műveleteknek. A villanybojler szerelés árak természetesen sok tényezőtől (márka, méret, típus) függenek. Összegyűjtöttük, hogy Budapesten és vonzáskörzetében milyen kiadásokkal számolhatunk villanybojler javítása és cseréje esetén.

Miért és milyen gyakran szükséges áldoznunk a villanybojler karbantartására?


A legfontosabb, hogy sose várjunk addig, amikor már nagy a probléma a villanybojlerünkkel, mert abban az esetben jóval magasabb költségekkel kell számolnunk. A kívánt működés érdekében egy villanybojlert 1-2, legfeljebb 2-3 évente célszerű tisztítani és mentesíteni a vízkőtől. Egy meghibásodott villanybojler javítási munkálatait, vagy annak beszerelését érdemes szakemberre bízni. Utóbbit természetesen a hiba mértéke is meghatározza, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy például az elektromos villanybojlerek olyan nagyfeszültségű készülékek, amelyekkel bekapcsolt állapotban dolgozni rendkívül veszélyes. villanybojler esetén természetesen a takarítást mi magunk is elvégezhetjük a villanybojler leengedését követően. Ezzel máris kihúzhatunk egy tételt a villanybojler szerelési árakból.

Jelek, amik esetén nem legyinthetünk, ha villanybojlerünk nem megfelelően működik:


Ha villanybojlerünk csöpög, zúg, és/vagy sípol, ezek mind-mind egyértelműen a vízkőmentesítés hiányára utal. Egy csöpögő villanybojler esetén a szerelő kicseréli a szerkezet biztonsági szelepét, ha indokolt, más szükséges javításokat is elvégez. Végső esetben, ha nincs más megoldás, javallott a villanybojler cseréje. A zúgást a villanybojler belsejében lerakódott vízkő okozza, és ha nem elég a vízkőtelenítés, előfordulhat, hogy a fűtőszál cseréjére is érdemes áldoznunk, ezzel megelőzve a magasabb villanyszámlát és a készülék további károsodását. Amennyiben a villanybojler ráz, azonnal ki kell kapcsolni, és szerelőt kell hívni.

Íme, a villanybojler szerelés árakat meghatározó tényezők:


A villanybojler vízkőmentesítésének árát számos szükséges karbantartási művelet is meghatározza. A villanybojler vízkőtelenítés és a tömítés csere nagyjából 10.500 forintról, az anód és a tömítés cseréje pedig 1.500 forintról indul. Az esetleges fűtőszál cseréje minimum 7.000 forint. A vízkőtelenítés, az anód, a fűtőszál és a tömítések cseréje tehát 20.000-30.000 forint között alakulhat. Mindezek mellett ajánlott szakemberre bízni a villanybojler biztonsági szelepének tisztítását is. A villanybojler minél hosszabb élettartama, illetve a meleg víz akadálytalan ellátása okán célszerű odafigyelni a villanybojler hőfokszabályozója-, és a nyomáscsökkentője megfelelő beállítására is.

gázbojler és elektromos villanybojler szerelés árak:

A hőtárolós gázbojler tisztítása, ellenőrzése és javítása 9.500-25.000 forint között mozog a munkálatok mértékétől függően, ám ez az összeg csak a munkadíjat fedezi. Az elektromos villanybojler javításának ára összesen 25.000-30.000 forintba kerül a probléma jellegétől függően. A villanybojler felújítása pedig átlagosan 20.000 forintra tehető.

villanybojler karbantartás képek:

villanybojler karbantartás 1.
villanybojler karbantartás 2.
villanybojler karbantartás 3.
villanybojler karbantartás 4.
villanybojler karbantartás 5.


Milyen villanybojler márkákat javítunk? MINDENT! Cégünk szakemberei az összes létező márkát meg tudják javítani és be tudnak hozzá szerezni alkatrészeket. Igazából, az a lényeg, hogy javítunk és cserélünk márkától teljesen függetlenül Budapesten és környékén!


(A képek csupán illusztrációk.)