villanybojler karbantartás - Budapest 0-24

1141 Budapest, Szugló utca 82.

villanybojler karbantartás
A téli időszakban és a növekvő energiaárakkal számolva nem mindegy, mennyire figyelünk oda a villanybojlerünk állapotára, amely jelentősen befolyásolja annak várható élettartamát és működési költségeit. A kiadások csökkentése miatt nem ajánlott házilag kísérletezni a javítással, hacsak nem vagyunk szakértői a műveleteknek. A villanybojler szerelés árak természetesen sok tényezőtől (márka, méret, típus) függenek. Összegyűjtöttük, hogy Budapesten és vonzáskörzetében milyen kiadásokkal számolhatunk villanybojler javítása és cseréje esetén.

Miért és milyen gyakran szükséges áldoznunk a villanybojler karbantartására?


A legfontosabb, hogy sose várjunk addig, amikor már nagy a probléma a villanybojlerünkkel, mert abban az esetben jóval magasabb költségekkel kell számolnunk. A kívánt működés érdekében egy villanybojlert 1-2, legfeljebb 2-3 évente célszerű tisztítani és mentesíteni a vízkőtől. Egy meghibásodott villanybojler javítási munkálatait, vagy annak beszerelését érdemes szakemberre bízni. Utóbbit természetesen a hiba mértéke is meghatározza, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy például az elektromos villanybojlerek olyan nagyfeszültségű készülékek, amelyekkel bekapcsolt állapotban dolgozni rendkívül veszélyes. villanybojler esetén természetesen a takarítást mi magunk is elvégezhetjük a villanybojler leengedését követően. Ezzel máris kihúzhatunk egy tételt a villanybojler szerelési árakból.

Jelek, amik esetén nem legyinthetünk, ha villanybojlerünk nem megfelelően működik:


Ha villanybojlerünk csöpög, zúg, és/vagy sípol, ezek mind-mind egyértelműen a vízkőmentesítés hiányára utal. Egy csöpögő villanybojler esetén a szerelő kicseréli a szerkezet biztonsági szelepét, ha indokolt, más szükséges javításokat is elvégez. Végső esetben, ha nincs más megoldás, javallott a villanybojler cseréje. A zúgást a villanybojler belsejében lerakódott vízkő okozza, és ha nem elég a vízkőtelenítés, előfordulhat, hogy a fűtőszál cseréjére is érdemes áldoznunk, ezzel megelőzve a magasabb villanyszámlát és a készülék további károsodását. Amennyiben a villanybojler ráz, azonnal ki kell kapcsolni, és szerelőt kell hívni.

Íme, a villanybojler szerelés árakat meghatározó tényezők:


A villanybojler vízkőmentesítésének árát számos szükséges karbantartási művelet is meghatározza. A villanybojler vízkőtelenítés és a tömítés csere nagyjából 10.500 forintról, az anód és a tömítés cseréje pedig 1.500 forintról indul. Az esetleges fűtőszál cseréje minimum 7.000 forint. A vízkőtelenítés, az anód, a fűtőszál és a tömítések cseréje tehát 20.000-30.000 forint között alakulhat. Mindezek mellett ajánlott szakemberre bízni a villanybojler biztonsági szelepének tisztítását is. A villanybojler minél hosszabb élettartama, illetve a meleg víz akadálytalan ellátása okán célszerű odafigyelni a villanybojler hőfokszabályozója-, és a nyomáscsökkentője megfelelő beállítására is.

gázbojler és elektromos villanybojler szerelés árak:

A hőtárolós gázbojler tisztítása, ellenőrzése és javítása 9.500-25.000 forint között mozog a munkálatok mértékétől függően, ám ez az összeg csak a munkadíjat fedezi. Az elektromos villanybojler javításának ára összesen 25.000-30.000 forintba kerül a probléma jellegétől függően. A villanybojler felújítása pedig átlagosan 20.000 forintra tehető.

villanybojler karbantartás képek:

villanybojler karbantartás 1.
villanybojler karbantartás 2.
villanybojler karbantartás 3.
villanybojler karbantartás 4.
villanybojler karbantartás 5.
(A képek csupán illusztrációk.)